• BANNER
  • Banner Peka B40
  • Banner Utama
  • Banner Like Facebook JKNM
BANNER1 Banner Peka B402 Banner Utama3 Banner Like Facebook JKNM4

Pengumuman

IKLAN JAWATAN KOSONG SECARA PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH) : PEGAWAI TEKNOLGI MAKANAN GRED C41  

 18 Februari 2020
Sukacita dimaklumkan bahawa jabatan ini sedang mengadakan urusan pengambilan perkhidmatan Pekerja Sambilan Harian bagi Pegawai Teknologi Makanan yang berkelulusan dalam bidang Sains (Teknologi Makanan/ Pengajian Makanan/ Pemakanan);- 1 kekosongan.

IKLAN JAWATAN KOSONG SECARA PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH) : AKTIVITI PENCEGAHAN DAN KAWALAN WABAK DENGGI  

 11 Februari 2020
Sukacita dimaklumkan bahawa jabatan ini sedang mengadakan urusan pengambilan perkhidmatan Pekerja Sambilan Harian yang berkelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah, bagi melaksanakan Aktiviti Pencegahan Dan Kawalan Wabak Denggi - 3 kekosongan.

HEBAHAN MAKLUMAN PERUBAHAN WAKTU OPERASI KLINIK KOMUNITI MELEKEK ALOR GAJAH & KLINIK KOMUNITI CHENDERAH JASIN 

 13 September 2019
Sukacita dimaklumkan bahawa Klinik Komuniti Melekek, Alor Gajah dan Klinik Komuniti Chenderah, Jasin telah bertukar waktu operasinya seperti berikut : i) Isnin hingga Khamis: 9.00 pagi hingga 6.00 petang ii) Jumaat 9.00 pagi hingga 12.45 tengahari 2.45 petang hingga 6.00 petang


Aktiviti

Sesi Ceramah Cyber Parenting dan Emel MyGovUC : Tips And Tricks For Mobile Worker  

 22 Januari 2020
Sekitar ceramah anjuran Unit Pengurusan Maklumat JKN Melaka meliputi 2 sesi ceramah iaitu Cyber Parenting dan Emel MyGovUC : Tips And Tricks For Mobile Worker yang disampaikan oleh pihak MAMPU. Sesi ceramah ini diadakan pada 22 Januari 2020 di Auditorium MITC Ayer Keroh Melaka berasaskan pengisian dan capaian aplikasi interaktif melalui aplikasi KHOOT it sebagai medium untuk menguji kefahaman.

Majlis Amanat Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Tahun 2020 & Perhimpunan Bulanan Bil.1/2020  

 22 Januari 2020
Sekitar Majlis Amanat Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Tahun 2020 & Perhimpunan Bulanan Bil.1/2020 pada 22 Januari 2020 di Auditorium MITC Ayer Keroh Melaka. Majlis julung kalinya bagi tahun 2020 ini dahului dengan Ucapan Amanat Tahun 2020 yang disempurnakan oleh YBrs. Dr. Ismail Bin Ali, Pengarah Kesihatan Negeri Melaka. Turut diserikan lagi dengan penyampaian sesi Sijil Anugerah Pekerja Cemerlang, penyampaian hadiah bagi Kahoot Game serta Sijil Pengiktiraf Kafeteria Sihat.

Kunjungan Hormat Kepada YB. Tuan Low Chee Leong, Exco Kesihatan dan Antidadah Negeri Melaka oleh Pengarah Kesihatan Negeri Melaka  

 13 Januari 2020
Sekitar kunjungan hormat kepada YB. Tuan Low Chee Leong, Exco Kesihatan dan Antidadah Negeri Melaka oleh Pengarah Kesihatan Negeri Melaka yang baru iaitu YBrs. Dr. Ismail Bin Ali bersama pengurusan tertinggi Jabatan Kesihatan Negeri Melaka. Pertemuan telah berlangsung pada 13 Januari 2020 di Putra Specialist Hospital (Melaka). Turut hadir dalam sesi pertemuan tersebut Ketua Pegawai Eksekutif, Putra Specialist Hospital (Melaka) iaitu YBrs. Puan Chong May Lee.

Majlis Penyerahan Nota Serah Tugas Pengarah Kesihatan Negeri Melaka diantara YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly bersama Dr. Ismail Bin Ali.  

 07 Januari 2020
Sekitar Majlis Penyerahan Nota Serah Tugas Pengarah Kesihatan Negeri Melaka diantara YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly bersama Dr. Ismail Bin Ali. Turut disaksikan oleh Dr. Muhammad Bin Mahadi, Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri (Pergigian) dan Tuan Muhabir Bin Ibrahim, Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri (Pengurusan). Majlis telah diadakan pada 6 Januari 2020 di Jabatan Kesihatan Negeri Melaka.

Kunjungan hormat kepada Ketua Menteri Melaka, YAB Tuan Adly Bin Zahari oleh Mantan Pengarah Kesihatan Negeri Melaka, YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly bersama Pengarah Kesihatan Negeri Melaka yang baru iaitu YBrs. Dr. Ismail Bin Ali,  

 07 Januari 2020
Sekitar kunjungan hormat kepada Ketua Menteri Melaka, YAB Tuan Adly Bin Zahari oleh Mantan Pengarah Kesihatan Negeri Melaka, YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly bersama Pengarah Kesihatan Negeri Melaka yang baru iaitu YBrs. Dr. Ismail Bin Ali, pada 6 Januari 2020 di Pejabat Ketua Menteri Melaka, Kompleks Seri Negeri Ayer Keroh Melaka.

Majlis Makan Malam Selingkar Kasih, Semarak Kenangan sempena meraikan Majlis Pesaraan YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly, Pengarah Kesihatan Negeri Melaka pada 3 Januari 2020 

 07 Januari 2020
Sekitar Majlis Makan Malam Selingkar Kasih, Semarak Kenangan sempena meraikan Majlis Pesaraan YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly, Pengarah Kesihatan Negeri Melaka pada 3 Januari 2020. Turut hadir menyerikan lagi majlis tersebut dengan kehadiran YB Tuan Low Chee Leong, Exco Kesihatan Negeri Melaka.

Majlis Perpisahan Pengarah Kesihatan Negeri Melaka, YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly yang besara wajib pada 5 Januari 2020 

 07 Januari 2020
Sekitar Majlis Perpisahan Pengarah Kesihatan Negeri Melaka, YBhg. Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly yang besara wajib pada 5 Januari 2020. Warga Jabatan Kesihatan Negeri Melaka mengucapkan Selamat Bersara kepada YBhg.Datuk Dr. Rushidi Bin Ramly dan didoakan agar diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia disamping keluarga.

Ops Khas Penguatkuasaan APSPP 1975 iaitu Ops Tayar yang melibatkan Penguatkuasa Jabatan Kesihatan Negeri Melaka, Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah dan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah(MBMB) 

 09 Disember 2019
Ops Khas Penguatkuasaan APSPP 1975 iaitu Ops Tayar yang melibatkan Penguatkuasa Jabatan Kesihatan Negeri Melaka, Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah dan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah(MBMB)

Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Bulan November 2019  

 01 Disember 2019
Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Bulan November 2019 anjuran Bhg. Farmasi JKNM

Majlis Perasmian Klinik Kesihatan Rembia, Alor Gajah Melaka  

 21 Oktober 2019
Sekitar Majlis Perasmian Klinik Kesihatan Rembia, Alor Gajah Melaka yang telah disempurnakan oleh Tuan Yang Terutama, Tun Datuk Seri Utama Dr. Khalil Bin Yaakob, Yang Di- Pertua Negeri Melaka

Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Bulan Ogos 2019 dan Sambutan Bulan Kemerdekaan  

Sekitar Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kesihatan Negeri Melaka Bulan Ogos 2019 yang telah dianjurkan oleh Bhg. Perubatan JKN Melaka pada 27 Ogos 2019 Di Kompleks Seri Bendahara Ayer Keroh Melaka. Perhimpunan kali ini turut meraikan semperna bulan kemerdekaan yang telah disempurnakan oleh Pengarah Kesihatan Negeri Melaka, YBrs. Dr. Rushidi Bi Ramly. Majlis berlangsung dengan sesi penyerahan sijil Anugerah Pekerja Cemerlang bagi Bulan Ogos 2019, Pengiktirafan Kafetria Sihat dan Sesi Penerangan Skim PEKA B40.


MAJLIS PERSARAAN JKNM TAHUN 2019  

 01 September 2019
Majlis adalah bagi meraikan 91 anggota JKNM yang telah dan akan bersara pada tahun 2019 telah belangsung pada 23 Ogos 2019 yang lalu di Hotel Ames Ayer Keroh.

Apa Kata Anda?

Apakah AZAM TAHUN BARU 2020 anda?
   
Data Terbuka
Data Terbuka
Arkib Elektronik
Arkib Elektronik
Peta Laman
Peta Laman
Laporan Perkhidmatan Online
Laporan Perkhidmatan
Online
Kajian Kepuasan Pelanggan
Kajian Kepuasan
Pelanggan
Maklumbalas Pelanggan
Maklumbalas
Pelanggan